ONTWERP, 3D, DOCUMENTATIE EN BOUW:

 

Huis in Brazilië

 

Een vriend had een achthoekige fundering gestort op zijn stukje land in Brazilië. “Wat nu?” was het vraagstuk dat opdoemde.

Toen hij in Nederland was kwam hij naar mij om wat te brainstormen over de materie. Ik heb die avond Sketchup gedownload, een deels gratis programma waarmee je 3D kan tekenen. Dat was mijn kennismaking met 3D.

Toen ik de leercurve overgehobbeld was heb ik tot in detail een plan getekend, en ben dat uiteindelijk ook samen met hem in de bush gaan bouwen. Het ontwerp volgt de lijnen van de achthoekige fundering, en de constructies om binnen deze setup de gewenste overhang tegen de regen te realiseren maken het een speels en exotisch huisje.

 

IMPROVISEREN IN DE JUNGLE:

 

amanhã {bw.}

“Misschien over drie dagen”

 

Hamertjetik in de Braziliaanse wildernis komt met een aantal uitdagingen. Hieronder vielen in dit geval een gebrek aan electriciteit, gebrek aan materialen en het feit dat tijd daar geen lineair ding is.

Zodra er iets van de grond komt is de kick dan ook extra lekker en met een nieuw aggregaat, een berg knoepertharde balken en wat ijzerwaren konden we de palen die uit de fundering staken gaan uitbouwen. De balken werden gezaagd uit een omgevallen boom op het erf van de buurman, dus dat valt wel onder duurzaam lijkt me.

Voorhanden waren een slijptol, een boormachine, een cirkelzaag en wat handgereedschap. Dat bleek genoeg te zijn.

3D ontwerp groot

Het ontwerpen / indelen van woning of kantoor met de focus op gebruikscomfort.

3D ontwerp klein

Ontwerp op maat van meubels of het helpen visualiseren van een idee, inclusief bouw of zelfbouwinstructie.

Bouw

De realisatie van het ontwerp.

Praktische oplossingen

Praktische oplossingen op het gebied van indeling, licht & sfeer, audio, elektra etc.

3D tekenen

Het inmeten en 3D tekenen van bijvoorbeeld woning of kantoor en het aanleveren van fotorealistische renders.