CONCEPT,  ONTWERP,  3D, BOUWBEGELEIDING EN AFTIMMERWERK:

Herengracht 10

 

In een monumentaal pand aan de Herengracht in Leiden hebben we boven het kantoor op de begane grond drie luxe appartementen ontworpen en gerealiseerd.
De indeling kenmerkt zich door ruimtelijkheid op een klein oppervlak en veel licht. Zowel de ochtend- als de avondzon vallen in ieder appartement door de volledige woning, wat in combinatie met de open indeling en de hoogwaardige afwerking voor een bijzonder plezierige leefomgeving zorgt.
De appartementen zijn stijlvol ingericht en worden volledig gemeubileerd verhuurd.
Compacte woningen met sfeer en comfort.

STATIG EN LICHT:

 

Herengracht 10A

 

Hoge plafonds, grote raampartijen, een visgraat eikenhouten vloer en indrukwekkende deuren: het appartement op de eerste verdieping is statig en licht.
Met 55m2 is de woning niet groot, maar zo wordt deze wel ervaren. De open indeling zorgt ervoor dat je altijd een lange zichtlijn hebt, vanuit praktisch iedere ruimte. De hoge deuren met veel glas in het hart van het appartement regelen de distributie van zon. Ochtendzon van voor naar achter, en ‘s avonds de zon van achter naar voor. De ruimte tussen de centrale deuren werkt bovendien sterk geluidscheidend tussen het woon- en slaapgedeelte.

WARME SFEER:

Herengracht 10B

 

 

De tweede verdieping is lager waardoor dit appartement een wat meer geborgen sfeer heeft. Verder is ook deze woning zeer licht en open. Door een andere indeling van de raampartij in de achtergevel is de badkamer groter, en deze biedt naast een inloopdouche ruimte aan een ligbad onder het raam.
Net als het appartement op de eerste verdieping voelt het geheel ruimer dan 55m2.

STOER EN EXTRAVAGANT:

Herengracht 10C

 

 

Wat veertig jaar een stoffig archief was is nu een ruim, licht en bijzonder vormgegeven appartement.
Midden in het loft-achtige appartement staat een gietijzeren wenteltrap die een luchtige scheiding vormt tussen werkgedeelte en woonkamer. Aan de achtergevel ligt de grote keuken in een U-vorm, met hier een bar als afscheiding.
Aan de voor- en achterzijde van het appartement hebben we de vloer van de vliering verwijderd, waardoor de woonkamer en de keuken een hoogte van 6 meter tot aan de nok hebben. Grote raampartijen aan beide uiteinden van de vliering versterken het gevoel van ruimte en hoogte nog verder.
Het appartement heeft aan alle zijden ramen, waardoor het licht gedurende de dag vrij spel heeft in het appartement. 

3D ontwerp groot

Het ontwerpen / indelen van woning of kantoor met de focus op gebruikscomfort.

3D ontwerp klein

Ontwerp op maat van meubels of het helpen visualiseren van een idee, inclusief bouw of zelfbouwinstructie.

Bouw

De realisatie van het ontwerp.

Praktische oplossingen

Praktische oplossingen op het gebied van indeling, licht & sfeer, audio, elektra etc.

3D tekenen

Het inmeten en 3D tekenen van bijvoorbeeld woning of kantoor en het aanleveren van fotorealistische renders.