ONTWERP EN REALISATIE:

 

Inrichting 450m2 kantoor

 

Het kantoor van het Dutch Marine Energy Centre is gelegen op een prachtige locatie in de Scheveningse haven. Het is opgedeeld in een ruim kantoor met flexibele werkplekken, een evenementenruimte met bar, een vergaderkamer en een mediastudio voor webinars en videocalls.

Allereerst ging de aandacht uit naar een efficiënte en prettige dynamiek binnen het grote kantoor, waarbij verschillende functies op een intuïtieve wijze met elkaar verbonden werden.

In de hoge ruimte geeft een glas en stalen zitgelegenheid de nodige opdeling van de ruimte zodat het geheel een wat meer geborgen gevoel geeft en de diverse onderdelen van het kantoor op een logische manier worden gedefinieerd. Verder hebben we diverse oversized tafels gemaakt om op de weidsheid van het uitzicht en de afmetingen van de locatie in te spelen.

De verlichting is volledig op de schop gegaan en er heerst nu een mooi evenwicht tussen sfeer en functionaliteit.

Before-after met op de achtergrond de industriële zithoek met Chesterfield banken. Op de voorgrond de ‘leestafel‘ met een lengte van 4 meter.

De kast van steigerdelen vormt een transparante scheiding voor de zes electrische zit-sta bureaus langs het raam aan de noordzijde. Aan deze kant is het ook op zonnige dagen prettig werken achter de computer.

Before-after van de vergaderruimte. De grote ruimte wordt gevuld door een vierkante vergadertafel van 3 bij 3 meter, die is los te koppelen zodat deze bij evenementen flexibel is in te zetten.

Het tafelblad is gemaakt van zware stalen profielen en eikenhouten vloerdelen, afgewerkt met Rigostep Skylt 2K ultra mat, waardoor deze een onbehandelde uitstraling heeft.

De stoelen komen van een opgedoekt kantoor. Er is in het project gestreeft naar het hergebruiken van materiaal en meubilair waar mogelijk.

VIDEO:

 

Britta Schaffmeister, de CEO van het Dutch Marine Energy Centre, is genomineerd door de Europese Commissie in de categorie ‘women in energy’.

In deze video komt de sfeer van het kantoor goed in beeld:

 

3D ontwerp groot

Het ontwerpen / indelen van woning of kantoor met de focus op gebruikscomfort.

3D ontwerp klein

Ontwerp op maat van meubels of het helpen visualiseren van een idee, inclusief bouw of zelfbouwinstructie.

Bouw

De realisatie van het ontwerp.

Praktische oplossingen

Praktische oplossingen op het gebied van indeling, licht & sfeer, audio, elektra etc.

3D tekenen

Het inmeten en 3D tekenen van bijvoorbeeld woning of kantoor en het aanleveren van fotorealistische renders.