DOORDACHTE INRICHTING EN GEBRUIKSGEMAK:

3D ontwerp groot

Een ruimte moet er mooi en prettig uitzien, maar vooral een genot zijn in het gebruik. De indeling moet zo afgestemd zijn dat de ruimte iedere dag weer energie en enhousiasme activeert.

Licht is een belangrijke factor, maar ook het gemak en de intuïtie waarmee je de ruimte gebruikt. Een gevoel van weidsheid, of juist geborgenheid, iedere ruimte heeft zijn eigen specifieke doel.

Het ontwerpen in 3D geeft de mogelijkheid de indeling te ervaren en te beoordelen op voorhand. Uit ervaring kan ik stellen dat de beleving in 3D animaties het uiteindelijke resulaat heel dicht benadert. Het is een geweldig hulpmiddel om tot je droomresultaat te komen.

VAN IDEE NAAR CONCREET PLAN:

3D ontwerp klein

Een op maat gemaakte kast of een slimme uitklaptafel, alles heeft er baat bij om eerst het ontwerp en de functionaliteit te checken in 3D. Wanneer alles klopt in 3D,  dan is de vertaalslag naar een fysiek product een overzichtelijk proces met een voorspelbaar resultaat.

In de ontwerpfase ontdek je allerlei mogelijkheden en knelpunten, zodat je daar in de fysieke bouw geen beslissingen meer over hoeft te nemen, dat is allemaal al afgevinkt. Het maakt de creatie zoveel makkelijker, en verlaagt de drempel om projecten aan te pakken waar je nog niet helemaal zeker van bent. Je kan zien of het werkt, en als het niet werkt teken je door tot het wel werkt.

VAN 3D NAAR FYSIEK

 

Bouw

 

Zodra een idee is uitgewerkt in 3D kan hieruit een uitgebreid bouwplan worden opgesteld. Kleinere objecten zoals meubels kunnen worden gerealiseerd in de werkplaats.

Bij sommige constructies / ontwerpen is het praktisch om er externe partijen bij te betrekken, afhankelijk van de omvang en de vaardigheden die er bij komen kijken. Begeleiding en communicatie met architect en / of aannemer kan ook verzorgd worden.

TECHNIEK, SFEER EN FUNCTIE:

 

Praktische oplossingen

 

Ik heb een oplossingsgerichte manier van denken; ik vind het bedenken van praktische oplossingen leuke puzzeltjes. Ik dwaal in gedachte naar een onderwerp en bouw het daar op. Vervolgens laat ik allerlei scenario’s draaien om te zien hoe het zal werken. De mogelijkheid om dit daarna te kunnen vertalen naar 3D en zelfs virtual reality is de link tussen gedachtenwereld en het fysieke.

 

VAN METEN TOT TEKENEN EN ILLUSTRATIE:

 

3D tekenen en rendering

 

De kern van vrijwel ieder project. Soms begint het met het nauwkeurig inmeten van een locatie, soms ontstaat een project direct op de computer.

Door het met grote precisie vormgeven van een situatie in 3D kunnen vervolgens fotorealistische renders gemaakt worden, hiervoor gebruik ik het programma V-ray. In bepaalde gevallen geeft deze mogelijkheid een belangrijke meerwaarde. De beleving van een ruimte en zelfs het lichtplan kunnen zo op voorhand ervaren worden.

Door het met nagetekende onderdelen opbouwen van een object worden ook complexere constructies overzichtelijk, gecheckt en makkelijk realiseerbaar.